Паломницький відділ єпархії запрошує в паломництво на Святу гору Афон

geo.1309790749.2.bЗа благословенням Високопреосвященнійшого Феодора Архієпископа Мукачівського і Ужгородського здійснюються паломницькі поїздки на святу гору Афон.

Тривалість паломництва становить 8-14 днів.

Маршрут паломництва:

1-й день. Виїзд з України – ранок 6.00, прибуття в Болгарію (ночівля 5-6 годин)

2-й день. Прибуття в м. Салоніки (Греція), вшанування мощей вмч Димитрія Солунського, праведних Фекли, Феодори, Давіда. Відвідування могили Паісія Афонського, поселення в Суроті. Ночівля.

3-й день. Прибуття на святу гору Афон.

Починаючи з третього дня і на протязі 5-9 днів паломники перебувають на святій горі Афон. Подорожуючи по святій Горі пішки чи на маршрутних транспортних засобах, паломники мають можливість відвідати приблизно 10-14 монастирів, поклонитись до мощів св. Апостолів, святителів, дарів волхвів, пояса Божої Матері і ще багато святинь. При бажанні можна піднятись на вершину гори, де за переданням святих отців буде служитись остання літургія.

По завершенню паломництва на святій горі паломники в обід припливають в м . Уранополі де можна покупатись в Егейському морі та переночувати.

На наступний день виїзд в 4.00 з Уранополі, приблизно в обід відвідування монастиря прп Іоанна Рильського, що знаходиться в Болгарії. Після обіду в м. Софія відвідуємо собор побудований в честь святого благовірного князя Олександра Невського.

Останній день – їдемо по території Ромунії і відвідуємо монастир в Сучаві де знаходяться мощі великомученика Іоанна Сучавського.

З собою мати: легке взуття для ходьби горами, дві пари штанів та сорочок, дощовик, по бажанню каримат або спальний мішок, панаму, фонарик, засоби гігієни, осінню куртку для підняття на вершину.

Вартість паломництва становить 500 євро.

Контактний телефон: +380962197513 − голова Паломницького відділу Мукачівської єпархії, архімандрит Марк (Куштан).

1 коментар

  1. Добрий день, ще діє програма паломництва на Святу гору Афон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.